Tuulilasi

Aito Jenkki-SUV Suomeen isolla E:llä – katso kuvat



Aito Jenkki-SUV Suomeen isolla E:llä – katso kuvat

Fordin iso Yhdysvaltojen markkinoilta tuttu Edge- katumaasturi sai ensi-iltansa Euroopassa.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Ford

Ford lupasi toissa syksynä, että iso Edge-katumaasturi tulee jatkossa myyntiin myös Euroopassa. Aikataulua ei täsmennetty, mutta sekin alkoi hahmottua kun uuden sukupolven Edgestä esiteltiin konseptiversio Los Angelesin näyttelyssä viime vuoden lopulla.

Nyt oli vuorossa tuotantomallin maailmanensi-ilta, joka järjestettiin samanaikaisesti merkin kotikonnuilla USA:n Dearbornissa ja Euroopan muotoilukeskuksessa Kölnissä, Saksassa.

Euromyynnin alkamisesta huolimatta Edge on edelleen aito jenkkimaasturi, joka ei pyytele olemassaoloaan anteeksi. Pituutta riittää parikymmentä senttiä vaille viisi metriä, ja leveyttäkin reilusti yli 1,9 m.

Auton suorimpana kilpailijana voitaneen pitää Volkswagen Touaregia, vaikka hinnoittelusta ei vielä toistaiseksi ole minkäänlaista tietoa.

Edge rantautuu Suomeen näillä näkymin ensi vuoden syksyllä, yhtä aikaa pikkumaasturi Ecosportin kanssa. Mallivalikoimaan kuuluu kaksi versiota kaksilitraisesta dieselmoottorista, toisen parina on käsi- ja toisen automaattivaihteisto.

Lisää Edgestä voi lukea Tuulilasin numerosta 10/14, joka ilmestyy 17. heinäkuuta.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 27.6.2014