Apu

”Äiti, jos et olisi vihanen, mummo voisi ostaa sinullekin oman hiekkakasan!” – Lasten suusta

”Äiti, jos et olisi vihanen, mummo voisi ostaa sinullekin oman hiekkakasan!” – Lasten suusta
Sanoiko lapsi jotain hauskaa? Kerro se meille. Joka viikko yksi julkaistuista lausahduksista palkitaan Lasten suusta -kirjalla.
Julkaistu: 10.1.2020

Tildalle, 3, kävi automatkalla nolosti, sillä hän nukahti, vaikka hänen mukaansa isot tytöt eivät nuku päiväunia. Herättyään hän selitti: ”Minun silmät lepäsi!”

Mummo

Sanni, 4, huomasi mökin pihaan tuodun hiekkakuorman. Samassa hän juoksi kasan huipulle ja laski liukumäkeä alas. Äitinsä näki tilanteen ja pyysi Sannia vaihtamaan heti mökkivaatteet päälle. Sanni kiipesi uudelleen hiekkakasan huipulle ja huusi: ”Äiti, jos et olisi vihanen, mummo voisi ostaa sinullekin oman hiekkakasan!”

Mummi

Kerroin lapsenlapsilleni matkamuistojani, ja he valittelivat olleensa kovin vähän ulkomailla. Nuorin, 3-vuotias Seela sanoi, ettei hän ollut käynyt lainkaan ulkomailla. Muistutin häntä Floridan-matkasta. ”En minä kyllä ole Floridassa käynyt, vaan isin kanssa Ikeassa!” kuului topakka vastaus.

Mummon kyydissä

Äiti istui pöydän ääressä lehteä lukemassa. Pikkuveljeni kävi silittämässä äidin hiuksia ja sanoi: ”Minun oma pikku äitini!”

Isosisko

Viikon klassikko

Opettaja näytti väritauluja Jeesuksen lapsuudesta ja kertoi, että Jeesuksen vanhemmat olivat köyhiä. – Onpa kannattanut ottaa värikuvia, totesi eräs oppilas.

M.M., Oulu, Apu 27/1981

Lähetä meille lasten hauskat lausahdukset

Muista yhteystietosi! Joka viikko yksi julkaistuista lausahduksista palkitaan Lasten suusta -kirjalla. Tällä kerralla palkinnon sai nimimerkki Mummo.

lastensuusta.apu@a-lehdet.fi

Apu, Lasten suusta, 00081 A-lehdet

Kommentoi »