Ainoat oikeat on valloittava rakkauskomedia
Kulttuuri
Ainoat oikeat on valloittava rakkauskomedia
Saara Cantellin ohjaama Ainoat oikeat on harvinaista herkkua suomalaisessa elokuvataiteessa. Komedia onnistuu olemaan hauska, koskettava ja juuri niin sadunomainen kuin rakkauskomedian pitää olla.
17.12.2013
 |
Apu

Tapaninpäivänä ensi-iltansa saavan Ainoat oikeat -rakkauskomedian kutsuvierasnäytännössä tavoiteltiin kansainvälistä glamouria. Se onnistui lähestulkoon, vaikka ulkona vihmoi vettä.

Elokuvan päätähdet, Anna-Maija Tuokko, Antti Reini ja Ilkka Villi saapuivat elokuvateatteri Maximiin Helsingissä pitkällä valkoisella limusiinilla ja astelivat sisälle punaista mattoa pitkin. Miestähdet olivat komeita, ja naistähti lumoavan kaunis Teemu Muurimäen pitkässä valkoisessa pitsiunelmassa.

Ainoat oikeat on Anna-Maija Tuokon ensimmäinen päärooli elokuvassa. Hän loistaa tällä hetkellä myös Helsingin kaupunginteatterin Tohtori Zivagon Larana ja on tehnyt kaupunginteatterissa jo vuosia isoja rooleja.

Voidaan hyvällä syyllä puhua Tuokon läpimurtosyksystä.

Saara Cantellin ohjaama ja Outi Keskevaarin käsikirjoittama Ainoat oikeat on melkein yhtä ihana rakkaustarina on legendaarinen Notting Hill -elokuva. Fysioterapeutti Hannaa näyttelevä Tuokko rakastuu ensin salaperäiseen Markukseen (Ilkka Villi), joka katoaa yhtäkkiä. Sitten Hanna saa potilaakseen Suomen pääministerin Ismon (Antti Reini), joka on loukkaantunut pahassa auto-onnettomuudessa. Kolmiodraama on valmis.

Outi Keskevaari kuljettaa tarinaa niin taitavasti, ettei katsoja voi arvata lopputulosta. Se on hyvän draaman merkki.

Näyttelijätyö on kautta linjan vapautunutta, elokuva hengittää helpon tuntuisena. Yhden parhaimmista rooleista tekee pääministerin avustajaa näyttelevä Sampo Sarkola. Hänen iskurepliikkinsä ja ilmeensä ovat totisesti paikoillaan. Tällainen on puolueen mies henkeen ja vereen!

Elokuvan keskiössä on myös kolmen naisen ystävyys. Anna-Maija Tuokon ratkiriemukkaana ystäväparina näyttelevät Inka Kallén ja Jenni Kokander. Naisten roisit puheet miehistä kertovat lopulta mitä he kaipaavat: lopulta vain sitä ainoaa oikeaa, eivätkä vain yhden yön seikkailuja.

Ainoaa oikeaa eivät kaikki löydä elämässään ehkä koskaan.

Onnellisia ne, jotka löytävät tai ovat löytäneet.

Kommentoi »