Tuulilasi

Aina askeleen edellä


Valkoinen lumilakeus jossain Kuusamon korvessa. Sydäntalven rauha rikkoutuu äkisti, kun horisontista syöksyy ilmoille jotain keltaista. Outo ilmestys vilahtaa nopeasti ohi jättäen jälkeensä lumipöllyn ja matalan bassorummun jytkeen.

Mistä on kysymys?

No, siinä meni Mercedes-AMG GTS ja aika kovaa, sillä ratissa oli Mikko Hirvonen. Ai se Mikko? Kyllä. Juuri se Mikko, joka vielä viime vuonna ajoi kilpaa WRC-ralliautoilla. Nyt Mikko testaa superautoja Tuulilasille.

Mies Mikon vieressä on Ossi Oikarinen. Ai se Ossi? Kyllä. Juuri se Ossi, joka toimi viimeisten 15 vuoden aikana kisainsinöörinä Toyotan, Sauberin ja Ferrarin F1-talleissa. Viime marraskuussa Ossi liittyi Tuulilasin tiimiin testaustoiminnan päälliköksi.

*

Kuusamosta Kulosaareen. A-lehdet Oy:n toimitalo on jo hiljentynyt, sillä kello näyttää iltakymmentä. Tuulilasin tallissa valot loistavat kuitenkin kirkkaina, sillä tekeillä on suosikkiluokan vertailutesti. Paljastettakoon tässä avoimesti, että näissä hommissa ei aina toimita niin sanotun virka-ajan puitteissa. Pasi Piironen kaartaa sisään Volkswagen Golfilla ja vaihtaa sen Nissan Pulsariin. Meneillään on kaupunkikulutuksen mittaus.

Kulosaaresta kuuhun – tai ei nyt ihan sentään. Vuoteen 2035 saakka kuitenkin. Miltä maailma näyttää 20 vuoden päästä, ja ennen kaikkea: miten me liikumme silloin?

Ajammeko itse, vai olemmeko robotin kyydissä pelkkinä matkustajina? Onko meillä omat autot, kuten nykyään, vai lainaammeko erilaisia välineitä tarpeen mukaan? Aivan varmaa on, että liikkumisen tarve – ja myös ilo – ei ole vuoteen 2035 mennessä kadonnut mihinkään. Tuulilasi elää tulevaisuudessa jo nyt.

*

Auto on parhaimmillaan liikkeessä. Kun AMG-Mersu vilahtaa metrin päästä ohi, minullakin nousevat niskakarvat pystyyn ja suu kääntyy virneeseen. Mahtavaa!

Mikä parasta, me tarjoamme nyt sinullekin mahdollisuuden päästä mukaan samaan seikkailuun Mersun, Mikon ja Ossin kanssa. Puhun tietysti videoista, jotka ovat olennainen osa Tuulilasin sisältöä.

Tervetuloa aivan uudenlaisen Tuulilasin maailmaan.

Pääkirjoitus Tuulilasi 3/2015

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 12.3.2015