Tuulilasi

Agentit tarkkailevat Taksi Helsinkiä


Taksi Helsinki lähettää 16 Mystery Travelleria, eli tuttavallisemmin MT-agentti 0700 -tarkkailijaa liikenteeseen. Projektin tarkoituksena on selvittää palvelun laatua aina tilauksesta kyydin päättymiseen saakka. Agentit ovat liikkeellä touko- ja kesäkuun ajan.
Kuvat All Over Press

Taksi Helsingin palvelulupaus sisältää taksipalvelulle tärkeitä asioita, kuten helppo tilaus, nopea saapuminen, turvallisesti perille, ja että homma pelaa ystävällisesti ja henkilökohtaisesti niin arkena kuin juhlapäivinä. Tällä projektilla haluamme varmistaa, että kuljettajat ja autoilijat ovat sisäistäneet palvelulupauksen.

”Saamamme asiakaspalautteet ovat 97-prosenttisesti positiivisia. Autot saapuvat ajoissa, kuljettajat ovat ystävällisiä, osaavat liikennesäännöt ja heidän kanssa kommunikointi on miellyttävää. Mutta sitten on se muutama prosentti, jossa ei olla onnistuttu palvelulupauksen toteuttamisessa. Mystery Travellereiden lähettäminen liikkeelle kumpuaa halustamme selvittää, mitkä ovat suurimmat ongelmakohdat. Tämän jälkeen voimme suunnitella, miten parannamme laatuamme, missä voisimme toimia paremmin ja miten ohjeistaa kuljettajia tarkemmin”, sanoo palvelupäällikkö Liisa Immonen.

Mystery Travellerit ovat liikkeellä kahden kuukauden ajan porrastetusti. Heillä on niin sanotusti ”lupa matkustaa”, eli he saavat kuukauden ajan matkustaa takseilla 300 euron edestä. Vastineeksi he raportoivat Taksi Helsingille jokaisesta kyydistä.

”Meille on äärettömän tärkeää, että Taksi Helsinki lunastaa antamansa lupauksen ja asiakkaat voivat hyvillä mielin tilata taksin meiltä saaden odottamaansa palvelua. Lakimuutos tulee heinäkuussa ja haluamme varmistaa, että meiltä saa markkinoiden toimivimmat, turvallisimmat ja luotettavimmat taksipalvelut, aivan kuten nytkin. Tämä on vain yksi keinoistamme varmistaa, että me olemme vahvana ykkösenä paikalla”, sanoo toimitusjohtaja Jari Kantonen.

MT-agentti 0700 tehtävään haettiin henkilöitä maaliskuussa somekampanjalla. Rekry herättikin oikein mukavasti kiinnostusta ja hakemuksia tuli noin 80 kappaletta. Agenteiksi valittiin mukaan perheitä, yksineläjiä, työkseen matkaavia, eläkeläisiä ja johtajia, jotta saadaan eri kellonajoista, tilanteista ja erilaisista tarpeista palautetta.

Agenttien tehtävän päätyttyä tulokset lyödään yhteen ja siitä saadun raportin perusteella tehdään tarvittavia muutoksia markkinoiden parhaan laadun takaamiseksi.

Julkaistu: 3.5.2018