Afrikan hassuimmat eläimet
Matkailu
Afrikan hassuimmat eläimet
Tulitikunpään kokoinen kameleontti ja maki, joka käyttää omaa virtsaansa käsirasvana. Listasimme Afrikan hullunkurisimmat eläimet.
1Kommenttia
Julkaistu 26.6.2014
Mondo

1. MAASIKA Paksu nahka, karvanhaituvia, kärsä ja pitkät kynnet. Kyllä, maasika eli termiittikaivaja on luultavasti Afrikan rumin eläin. Syntyessään se näyttää ryppyiseltä avaruusoliolta, joka on laskeutunut maan päälle alasti. Hyvä paikka bongata: Samara Game Reserve Etelä-Afrikassa.

2. OKAPI Oletko koskaan miettinyt, miltä näyttäisi kirahvin ja seepran lehtolapsi? Me olemme. Okapi on kirahvin sukulainen, joka elää Kongon demokraattisen tasavallan sademetsissä. Eläimen kieli on niin pitkä, että se pystyy puhdistamaan sillä korvansa. Hyvä paikka bongata: Okapi Wildlife Reserve Iturissa Kongossa.

5. GALAGO Mitä ajatella eläimestä, joka käyttää omaa virtsaansa käsirasvana? Kädellisiin kuuluvien galagojen eli korvamakien huuto kuulostaa vauvan itkulta, mistä eläin on todennäköisesti saanut englanninkielisen nimensä bushbaby. Hyvä paikka bongata: yösafari Keniassa.

4. JACKSONINKAMELEONTTI Ok, kaikki kameleontit ovat outoja, mutta jacksoninkameleonttiuroksillapa on kolme sarvea, joilla ne voivat mitellä keskenään. Mondon suosikki on kuitenkin maailman pienin kameleontti, muurahaisen kokoinen Brookesia micra, joka elää Madagaskarilla. Hyvä paikka bongata jacksoninkameleontti: Arusha National Park Keniassa.

5. DIKDIKIT Maailman pienin antilooppi ulottuu ihmistä juuri ja juuri polveen. Bongaa myös Mondon toinen suosikkigaselli, gerenukki, jolla on kokoonsa nähden harvinaisen pitkä kaula ja pieni pää. Hyvä paikka bongata: Samburun luonnonpuisto Keniassa.

6. SIHTEERILINTU Sirokoipinen petolintu saalistaa käärmeitä potkimalla ne kuoliaaksi. Potkiessaan se näyttää kuin iskevän raivokkaasti leiman paperiin. Kaukaa voisi luulla, että harmaalla linnulla on jalassaan mustat pyöräilysortsit. Tyypillinen byrokraatti. Hyvä paikka bongata: Krugerin kansallispuisto Etelä-Afrikassa. 

1 kommentti