Tuulilasi

ABB toimittaa maailman suurimman sähköautojen pikalatausverkon Kiinaan


ABB ja Shenzhen BYD Daimler New Technology ovat solmineet kuusivuotisen sopimuksen sähköautojen pikalatausasemien toimittamisesta Kiinan sähköiseen liikenteeseen.
Kuvat ABB

Sopimuksen myötä Kiina nousee ABB:n mukaan latausinfrastruktuurillaan sähköisen liikenteen kärkimaihin.

Kiinalainen sähköautovalmistaja BDNT ja ABB ovat solmineet kuusivuotisen sopimuksen seinään kiinnitettävien DC-pikalatausasemien myymisestä yhdessä täyssähköauto DENZAn kanssa.

Uudentyyppiset ABB:n pikalatausasemat lataavat sähköauton10-120 minuutissa, vaihdellen akkujen varaustason ja lämpötilan mukaan. Yhdellä latauksella DENZAn toimintasäde on jopa yli 200 kilometriä. Latausinnovaatio sisältää ohjelmistoratkaisut, jotka mahdollistavat latauksen etäylläpidon ja seurannan mobiililaitteella.

Ensimmäiset pikalatausasemat toimitetaan kesällä 2014.

Sähköinen liikenne on yksi Kiinan strategisista kasvualueista. Maan hallitus on ottanut käyttöön nopeaa latausta tukevan GBT-standardin sekä muita kannustimia sähköisen liikenteen edistämiseksi. Standardin myötä sähköautojen lataus onnistuu nopeasti ja vaivattomasti kotona ja julkisilla latauspisteillä kaupungeissa.

Vastaavantyyppisiä maankattavia sähköautojen pikalatausverkostoja ABB on toteuttanut muun muassa Viroon, Tanskaan ja Alankomaihin vuosina 2011-14.

Suomessa julkisten pikalatausasemien määrä on verkkaisessa kasvussa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 13.2.2014