A Bigger Splash on näytön paikka Fifty Shades of Greyssa naispääosaa esittäneelle Dakota Johnsonille.
Kulttuuri
A Bigger Splash on näytön paikka Fifty Shades of Greyssa naispääosaa esittäneelle Dakota Johnsonille.
Valokeilan keskellä
Julkaistu 7.3.2016
Image

A Bigger Splash on näytön paikka Fifty Shades of Greyssa naispääosaa esittäneelle Dakota Johnsonille.

Roolihahmo on aika vastuuton.

”Ei, vaan erittäin vastuuton. Penelope on manipuloiva kusipää”, Dakota Johnson sanoo.

”Hän on huippuälykäs, mutta hänen seksuaalisuutensa on raiteiltaan.”

Johnson, 26, näyttelee elokuvassa A Bigger Splash viettelijää, joka väittää olevansa 22-vuotias, vaikka on tosiasiassa alaikäinen. Penelopen isää, lipevää levy-yhtiömiestä, näyttelee Ralph Fiennes. Ollaan rocktähden huvilalla Pantellerian saarella. Tähteä näyttelee Tilda Swinton ja hänen poikaystäväänsä Matthias Schoenaerts. Elokuva on musta komedia ja trilleri luksuselämästä sekä ihmisten paheista.

Tällainen maailma ei voi olla aivan vieras Johnsonille, joka on Melanie Griffithin ja Don Johnsonin tytär. Hänen isoäitinsä on Alfred Hitchcockin elokuvien tähti Tippi Hedren.

”Näytteleminen kiinnosti minua aina, ja suvustani voin olla vain todella ylpeä”, Johnson suostuu sanomaan.

Johnson puhuu muutenkin arasti. Henkilökohtainen julkisuus on jo ehkä liiankin tuttua. Johnsonin ensimmäinen iso elokuvarooli oli naispääosa Fifty Shades of Greyssa, yhdessä viime vuoden suurimmista menestyksistä. Nyt työtarjouksia riittää – mutta eroottinen sadomasohitti oli myös leimaava.

”Lähtökohtaisesti olen sanonut sen jälkeen ei elokuville, joissa pitää olla alasti.”

Johnson myöntää, että häntä pelotti lähteä mukaan A Bigger Splashiin: ennen Fifty Shadesia Johnson oli tehnyt vain pikkurooleja komedioissa. Hölmöksi haukuttu Ben ja Kate -sitcomkin, jossa hänellä on naispääosa, jäi yhteen kauteen. Käytännössä hän oli tunnettujen 1980-luvun tähtien tuntematon tytär, vielä nobody.

Jos Fifty Shades oli riskialtis harppaus julkisuuteen, palkitun ohjaajan Luca Guadagninon ja tämän tiimin kanssa tarjoutui paikka näyttää omat taidot.

”Tapasin Ralphin ja Tildan, ja kumpikin kannusti minua. Käsikirjoituksen läpiluvun aikana friikkasin jo hyvällä tavalla: tämähän on liian mahtavaa ollakseen totta. Kävin New Yorkissa pakkaamassa kamat ja värjäämässä hiukseni, ja lensin Sisiliaan.”

Nyt tekeillä ovat Fifty Shades of Greyn kaksi jatko-osaa. Ensimmäisen pr-kiertueelta levisi huhu, että Johnson ja miespääosan Jamie Dornan eivät tule toimeen, mutta tilanne näyttää rauhoittuneen.

”Ei ekan leffan kuvauksissa ollut tylsää hetkeä”, Johnson toteaa diplomaattisesti.

Onko Fifty Shades iso ja kallis juna, jossa Johnson on matkustajana, vai onko hänelläkin vastuuta elokuvien onnistumisesta?

Näyttelijä miettii tovin: ”Kumpaakin.” ■

Kommentoi »