Tuulilasi

5000. Carsport-tilataksi liikenteeseen


Jonasson Oy:n tehtaalla Ylöjärvellä luovutettiin viidestuhannes Carsport-varusteltu tilataksi. Juhlamalli on visuveteläiselle Jarmo Järviselle monikäyttöiseksi tilataksiksi varusteltu Mercedes-Benz Sprinter.
Kuvat Jonasson Oy

Jonasson Oy:llä varustelut tehdään edelleen pitkälti käsityönä. Carsport-varustelu palvelee vaativaa ammattikäyttöä. Se lisää taksin monikäyttöisyyttä ja takaa siten taksiautoilijalle monipuolisemmat ansaintamahdollisuudet.

–Suomalaisella tilataksilla voidaan kuljettaa yhden päivän aikana luotettavasti businessmatkaajia lentokentälle, oppilaita kouluun, pyörätuoli- ja paaripotilaita sekä esimerkiksi vanhuksia ja juhlaseurueita. Taksikalustomme täyttää sekä taksialan että asiakkaiden korkeat laatuvaatimukset, Suomen Taksiliiton toimitusjohtaja Lauri Säynäjoki sanoo.

Carsport GLE V.I.P. -varusteltu Mercedes-Benz Sprinter on taksiautoilija Jarmo Järvisen kahdeksas peräkkäinen Carsport-taksi. Järvisen mukaan henkilöautotaksille ei riitä töitä maakunnissa.

–Tilataksilla pystyn hoitamaan kaikki tarjolla olevat kyydit. Melkein puolet ajoistani on koululaiskuljetuksia, lisäksi ajan sosiaali- ja vammaiskuljetuksia, paaritaksikuljetuksia sekä tavallisia taksikyytejä. Uskon, että väestön vanheneminen parantaa tilataksien asemaa entisestään, Jarmo Järvinen toteaa.

Haja-asutus ja muut markkinoiden erityispiirteet ovat johtaneet siihen, että suomalaiset taksit varustellaan pidemmälle kuin muualla maailmalla.

–Kotimaiset koritehtaat pystyvät innovatiivisella toiminnallaan täyttämään ammattiautoilijoiden vaativatkin erityistoiveet ja -tarpeet sekä huomioimaan Suomen vaativien sääolosuhteiden erityisvaatimukset. Monikäyttöisille varusteluille on varma kysyntä nyt ja tulevaisuudessa, Veho Hyötyajoneuvojen johtaja Juha Ruotsalainen sanoo.

Julkaistu: 11.11.2013