3 x yövy metsähotellissa
Matkailu
3 x yövy metsähotellissa
Esittelyssä kolme majapaikkaa, jotka tarjoavat yöpymiskokemuksen puiden keskellä.

Treehotel, Ruotsi

Ruotsalainen Treehotel on saanut runsaasti julkisuutta sen jälkeen kun sen ensimmäiset puumajat valmistuivat 2010. Ne ovat erikoismajoitusten joukossakin erikoisia. Yksi on ufon mallinen, toinen muistuttaa linnunpesää. Yhteensä yöpymisvaihtoehtoja on seitsemän. Treehotel sijaitsee pienessä Haradsin kylässä, tunnin ajo­­matkan päässä Luulajasta.

Niliaitta, Suomi

Kivijärvelle, 120 kilometriä Jyväskylästä pohjoiseen, valmistui vuoden 2020 lopussa Niliaitta-­mökki. Sen esikuvana on perinteinen varasto­rakennus, joka seisoo korkean pylvään päässä ja estää eläimiä pääsemästä käsiksi ruokiin. Minimalistisen tyylikkäässä mökissä on parivuode, keittopiste, wc ja suihku. Kivijärvi toimii hyvänä yöpymis­paikkana esimerkiksi reissulla läheiseen Salamajärven kansallispuistoon.

Tanskalaishotellissa huoneiden läpi kasvaa puu.

The Treetop Hotel, Tanska

Tunnin ajomatkan päässä Aarhusista, vehreän metsän siimeksessä sijaitsevat The Treetop Hotelin kolme puumajaa. Maan­pinnan yläpuolelle rakennettujen mökkien erikoisuus on huoneen läpi kasvava puu. Mukava lisä on myös oma kattoterassi. Pohjoismaisen minimalistiseen tyyliin sisustetuissa puumajoissa on oma kylpy­huone ja keittiö. Ensimmäiset kolme mökkiä valmistuivat 2019, ja niitä on tarkoitus rakentaa kuusi lisää.

Kommentoi »