10 ideaa Aasian-lomalle
Matkailu
10 ideaa Aasian-lomalle
Ihana hotelli, täydellinen ranta ja seuraava hittikohde. Kokosimme Aasian uudet löydöt.
Julkaistu 13.10.2016
Mondo

HYVÄ KOHDE

Etsitkö "aitoa" kaakkoisaasialaista kulttuuria, jota turismi ei ole muuttanut? Laos on viimeisiä maita, mistä sitä löytyy. Temppeleistään kuuluisa Luang Prabang ja pääkaupunki Vientiane ovat matkailijoiden suosiossa, mutta maan vehreissä pohjoisosissa on vuoristoa ja kyliä, joissa reissaajia käy vähemmän. Vältä länsinuorison biletysrysä Vang Viengiä. Kiehtova historiakohde on mystinen Ruukkujen tasanko, lepäilyyn sopii etelärajan Si Phan Don.

UUSI HOTELLI

Sri Lankan Talpessa sijaitseva boutiquehotelli The Owl and the Pussycat on yksinkertaisesti ihana! Vähän alle vuosi sitten avatussa hotellissa on vain 16 huonetta. Sisustus on sekoitus srilankalaista, marokkolaista ja newyorkilaista tyyliä. Kaikki on kaunista, jokainen yksityiskohta mietitty. Sijainti merenrannalla on hieno, ja asiakkaiden käytössä on myös uima-allas. 2 hh alkaen noin 300 e. otphotel.com

NOUSUSSA

Jos haluat hemmotella itseäsi, suuntaa Balin Ubudiin. Eat Pray Love -elokuvan suosion siivittämänä pikkukaupunkiin on viime aikoina auennut varsinkin designhotelleja sekä tyylikkäitä ravintoloita, kuten kehuttu Locavore, joka tarjoilee vain balilaisista luomuraaka-aineista tehtyä ruokaa.

TÄYDELLINEN RANTA

Parikymmentä kilometriä valkoista rantahiekkaa ja vain tusinan verran hotelleja. Jos haaveilet Aasian rannoista ilman ruuhkaa, lähde Myanmarin Ngapaliin. TripAdvisorin käyttäjät valitsivat sen Aasian parhaaksi rantakohteeksi tänä vuonna. Ja syystä. Hotellit ovat siistejä ja tyylikkäitä, seesteinen tunnelma on kuin Thaimaasta ennen massaturismia. On tosin hyvä muistaa, että Myanmar on vasta avautumassa matkailulle, mikä näkyy palveluiden tarjonnassa.

JUNAMATKA

Mitä jos kiertäisit Kiinaa junalla? Maan luotijunaverkosto on kasvanut huimaa vauhtia ja on nykyään maailman laajin. Junalippujen ostaminen vaatii pientä kikkailua ja onnistuu parhaiten matkanjärjestäjän kautta.

UUSI KOHDE

Vietnamin keskiosassa sijaitseva Dalat on virkistävä vaihtoehto maan helteisille ja kaoottisille metropoleille. Vuoristossa sijaitseva kaupunki tunnetaan raikkaasta ilmastaan, mäntymetsistä sekä siirtomaa-ajan ranskalaistyylisestä arkkitehtuurista. 

KIRJA

Jos lueskelet riippumatossa mieluiten dekkareita, pakkaa laukkuun David Casarettin Kuolema Kukko-onnen majatalossa (Otava). Pohjois-Thaimaan Chiang Maihin sijoittuva uusi kirjasarja jatkaa Alexander McCall Smithin ja Mma Ramotswen hyvänmielen dekkarien tyylillä. Nyt rikoksia tutkii Chiang Main sairaalan hoitaja Ladarat. 

HELPOT LOMAIDEAT

Goa Hyviä uutisia Intian-lomasta haaveileville. Aurinkomatkat ryhtyy joulukuussa lentämään suoria lentoja rantakohteena tunnetulle Goalle. Portugalin entinen siirtomaa on pehmeä lasku Intiaan.

Sri Lanka Myös Sri Lankalle pääsee tänä talvena entistä helpommin, kun Finnmatkat aloittaa suorat lennot Colombon kansainväliselle lentokentälle. Lentolippuja myydään myös ilman valmismatkaa.

Ho Chi Minh Etsitkö uutta kaupunkikohdetta? Pidä mielessä Vietnamin Ho Chi Minh, jonne Finnair lentää jälleen tänä talvena. Suora lento kestää noin 11 tuntia. 

Kommentoi »