Rakkaudesta lukemiseen.

Kanada nollasi Leijonat, MM-hopea kirkastunee myöhemmin

Kari Jalosen (oik.) ja Leijonien konstit eivät riittäneet taktisesti tylyllä esityksellä mestaruuden ottanutta Kanadaa vastaan.

Kolmas maailmanmestaruus jäi suomalaisilta saamatta, kun tylysti puolustanut ja Suomen pelin tukahduttanut Kanada otti MM-kultaa 2-0-voitolla. Hopea ei silti ole häpeä, ja kisojen suomalaisilmiöksi nousi maajoukkueessa lopullisesti tapahtunut sukupolvenvaihdos.

Lisää »

Aho, Koskinen ja puolustuspeli veivät Leijonat MM-finaaliin

Se on siellä! Esa Lindell (vas.), Sebastian Aho ja Mikael Granlund juhlivat Suomen maalia ja finaalipaikkaa.

Suomi pelaa huomenna kullasta jääkiekon MM-kisoissa, ja NHL-tähtiä pursunneella joukkueella kotikisoihin lähtenyt Venäjä pronssista. 3-1 (0-1, 3-0, 0-0)-voiton tärkeimmät tekijät olivat kaksi maalia iskenyt teinikapellimestari Sebastian Aho, maalivahti Mikko Koskinen ja tiivis viisikkopuolustus.

Lisää »

Granlund ja Laine tälläsivät Leijonat välieriin

Mikael Granlund ohitti Tanskan komeasti taistelleen maalivahdin Sebastian Dahmin kahdesti puolivälierässä.

Ensin tärkeimmät: Suomi kukisti Tanskan 5-1 ja selviytyi välieriin. Se, että peli oli kaksi erää melko väkinäistä tervanjuontia, johtui sekä Suomen passiivisuudesta että Tanskan ennakkoluulottomuudesta - mutta jääkiekossa ei jaeta tyylipisteitä. Leijonille tärkeimmät maalit iskivät Mikael Granlund ja Patrik Laine.

Lisää »

Suomi nollasi Kanadan, puolivälierässä vastaan Tanska

Mikko Koskinen torjui Kanadan nollille ja itsensä Leijonien ykkösvahdiksi.

Leijonat kukisti Kanadan alkuvaikeuksien jälkeen komeasti 4-0 (0-0, 3-0, 1-0) ja varmisti samalla, että pudotuspeleissä tulee Pietarissa vastaan Tanska. Mikko Koskisen nollapelin lisäksi päähuomio kiinnittyi virkaveli Cam Talbotin haparointiin – ja henkis-fyysiseen mittelöön Patrik Laine vastaan Kanada.

Lisää »

Sanni Utriainen: Kisarajasta ei auta tehdä apinaa

Sanni Utriaista valmentaa nykyisin isä Esa Utriaisen lisäksi ex-heittäjä Tero Järvenpää.

Sanni Utriainen rikkoi 60 metrin rajapyykin Lappeenrannassa pari viikkoa sitten. Kalevan Kisoissa hän haki siihen parannusta ja MM-paikkaa, mutta jäi toiseksi tuloksella 57,59. SM-kultaa otti Oona Sormunen (58,11). Miksi nousu aikuisten huipulle on monelle lupaukselle niin vaikeaa – ja onko naisten keihäs jäämässä Suomessa marginaalilajiksi?

Lisää »

Sivut