Rakkaudesta lukemiseen.

Halla-aho perussuomalaisten johtoon – mitä valinnasta seuraa?

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja on europarlamentaarikko Jussi Halla-aho, 46. Vastoin ennakko-odotuksia hän sai jo ensimmäisellä kierroksella yli puolet äänistä (949). Pääkilpailija Sampo Terho jäi 629:ään ääneen, ja muut ehdokkaat hajaäänille. Valinnalla voi olla dramaattisia seurauksia sekä perussuomalaisille että hallitustyöskentelylle.

Lisää »

Ranskan uusi presidentti Emmanuel Macron palautti toivon Eurooppaan

Emmanuel Macronin 24 vuotta vanhempi Brigitte-vaimo oli tärkeässä taustaroolissa kampanjassa. Hän tuskin jää passiivi­seksi jatkossakaan.

Dynaaminen Emmanuel Macron, 39, on Ranskan uusi presidentti. Hän jyräsi yli Marine Le Penin johtaman kansallismielisen liikkeen, ja moni Euroopassa huokasi syvään. Mikä mies tämä tuntemattomuudesta raketin lailla maan johtajaksi noussut kameleontti on?

Lisää »

Kanada nollasi Leijonat, MM-hopea kirkastunee myöhemmin

Kari Jalosen (oik.) ja Leijonien konstit eivät riittäneet taktisesti tylyllä esityksellä mestaruuden ottanutta Kanadaa vastaan.

Kolmas maailmanmestaruus jäi suomalaisilta saamatta, kun tylysti puolustanut ja Suomen pelin tukahduttanut Kanada otti MM-kultaa 2-0-voitolla. Hopea ei silti ole häpeä, ja kisojen suomalaisilmiöksi nousi maajoukkueessa lopullisesti tapahtunut sukupolvenvaihdos.

Lisää »

Aho, Koskinen ja puolustuspeli veivät Leijonat MM-finaaliin

Se on siellä! Esa Lindell (vas.), Sebastian Aho ja Mikael Granlund juhlivat Suomen maalia ja finaalipaikkaa.

Suomi pelaa huomenna kullasta jääkiekon MM-kisoissa, ja NHL-tähtiä pursunneella joukkueella kotikisoihin lähtenyt Venäjä pronssista. 3-1 (0-1, 3-0, 0-0)-voiton tärkeimmät tekijät olivat kaksi maalia iskenyt teinikapellimestari Sebastian Aho, maalivahti Mikko Koskinen ja tiivis viisikkopuolustus.

Lisää »

Granlund ja Laine tälläsivät Leijonat välieriin

Mikael Granlund ohitti Tanskan komeasti taistelleen maalivahdin Sebastian Dahmin kahdesti puolivälierässä.

Ensin tärkeimmät: Suomi kukisti Tanskan 5-1 ja selviytyi välieriin. Se, että peli oli kaksi erää melko väkinäistä tervanjuontia, johtui sekä Suomen passiivisuudesta että Tanskan ennakkoluulottomuudesta - mutta jääkiekossa ei jaeta tyylipisteitä. Leijonille tärkeimmät maalit iskivät Mikael Granlund ja Patrik Laine.

Lisää »

Suomi nollasi Kanadan, puolivälierässä vastaan Tanska

Mikko Koskinen torjui Kanadan nollille ja itsensä Leijonien ykkösvahdiksi.

Leijonat kukisti Kanadan alkuvaikeuksien jälkeen komeasti 4-0 (0-0, 3-0, 1-0) ja varmisti samalla, että pudotuspeleissä tulee Pietarissa vastaan Tanska. Mikko Koskisen nollapelin lisäksi päähuomio kiinnittyi virkaveli Cam Talbotin haparointiin – ja henkis-fyysiseen mittelöön Patrik Laine vastaan Kanada.

Lisää »

Sivut