Rakkaudesta lukemiseen.

Asunnottomalla on nolla huonetta, ei keittiötä

Vailla vakinaista asuntoa ry:n etsivän työn yksikkö Yökiitäjä tapaa kuukaudessa noin 40–60 ulkona elävää asunnotonta. Monista tulee tuttuja, mutta kontaktin saaminen vie aikaa ja vaatii kärsivällisyyttä.

Asunnottomuus on vähentynyt Suomessa jo viisi vuotta, mutta nyt siitä kärsivät uudet ryhmät: nuoret, maahan­muuttajat ja iäkkäät naiset. Pääkaupunkiseudulla tuhannet elävät ilman omaa kotia. Lähdemme Yö­kiitäjä-partion matkaan etsimään kadulla eläviä, haastattelemme asunnottomia ja kerromme kovia lukuja hyvinvointi-Suomesta.

Lisää »

Saksan vaalit: Merkel jatkaa kanslerina, äärioikeistolainen AfD nousi kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi

Kristillisdemokraattinen CDU on yhä Saksan suurin puolue ja Angela Merkel jatkaa liittokanslerina, mutta CDU:n kannatuksesta suli viime vaaleista arviolta 7 prosenttia. Historiallisen huonon tuloksen tehnyt sosiaalidemokraattinen SPD lähtee oppositioon, mutta on vaikea nähdä, että kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi noussut äärioikeistolainen AfD olisi mukana hallitusneuvotteluissa.

Lisää »

Halla-aho perussuomalaisten johtoon – mitä valinnasta seuraa?

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja on europarlamentaarikko Jussi Halla-aho, 46. Vastoin ennakko-odotuksia hän sai jo ensimmäisellä kierroksella yli puolet äänistä (949). Pääkilpailija Sampo Terho jäi 629:ään ääneen, ja muut ehdokkaat hajaäänille. Valinnalla voi olla dramaattisia seurauksia sekä perussuomalaisille että hallitustyöskentelylle.

Lisää »

Ranskan uusi presidentti Emmanuel Macron palautti toivon Eurooppaan

Emmanuel Macronin 24 vuotta vanhempi Brigitte-vaimo oli tärkeässä taustaroolissa kampanjassa. Hän tuskin jää passiivi­seksi jatkossakaan.

Dynaaminen Emmanuel Macron, 39, on Ranskan uusi presidentti. Hän jyräsi yli Marine Le Penin johtaman kansallismielisen liikkeen, ja moni Euroopassa huokasi syvään. Mikä mies tämä tuntemattomuudesta raketin lailla maan johtajaksi noussut kameleontti on?

Lisää »

Sivut