Rakkaudesta lukemiseen.

Sisällissota jakoi myös taiteilijat punaisiin ja valkoisiin

Taidemaalari Akseli Gallen-Kallela liittyi sodan aikana Mannerheimin johtamiin valkoisiin. Hän piirsi sodan aikana Vapaudenristin ritarikunnan kunniamerkit.

Enemmistö suomalaisista kulttuurihahmoista asettui valkoisten puolelle. Punaisten puolella oli kirjailijoita ja näyttelijöitä. Apu listasi vuoden 1918 tapahtumiin kantaa ottaneita ja mukaan lähteneitä taiteilijoita.

Lisää »

Virpi Miettinen: "En halunnut lapseni nakevän ruhjeitani"

Kaiken kokemansa jälkeen Virpi Miettinen sanoo elävänsä nyt hyvää elämää. – Olen yli 10 vuotta maalannut öljyväritöitä ja käyn evankelistana puhumassa eri tilaisuuksissa.

Virpi Miettinen, Miss Suomi 1965, kertoo avoimessa kirjassa koko elämänsä tarinan. Siihen on mahtunut paljon menestystä ja loistoa, mutta myös lääkkeiden ja alkoholin sekakäyttöä ja perheväkivaltaa.

Lisää »

Katri Helena ja Bertta-äiti viettävät juhlavuotta

Katri Helena ja hänen äitinsä Bertta Koistinen muistut­tavat, miten tärkeää on auttaa pakolaislapsia. – Uutiset pakolaisleireiltä eivät ole fiktiota, vaan täyttä totta, Katri Helena sanoo.

Katri Helenan satavuotias äiti Bertta Koistinen on Karjalasta kahdesti lähtenyt evakko, maansisäinen pakolainen. Hän tietää, millaista on jättää taakseen kotinsa ja juurensa.

Lisää »

Sivut