Rakkaudesta lukemiseen.

90-vuotias Hämeensilta puretaan Tampereella, liikenne puuroutuu moneksi vuodeksi

Hämeensiltaa rakennettiin vuosina 1928 -29. Nyt koko silta puretaan, ja Tampereen keskustaan tulee parin vuoden ajaksi liikenteellinen sumppu. Kuvassa Tampereen Teatterin talo oikealla ja takana näkyvät Keskustori ja raatihuone.

Hämeensillan purkaminen tietää ruuhkaa Tampereelle jopa muutamaksi vuodeksi. Purkutyöt alkavat nyt ja poikkeukselliset liikennejärjestelyt poistuvat mahdollisesti vasta vuonna 2021.

Lisää »

Vuoden 1918 tapahtumia muistellaan Tampereella kahdessa näytelmässä

Valkoisten vangitsemia tuhansia punaisia seisotettiin Keskustorilla 5.–6.4.1918 lähtien jopa kolme vuorokautta.

Punaisten hallitsema Tampere antautui lopulta 6.4.1918. Viimeiseksi taisteltiin valkoisten miehittämän teatteritalon ja punaisten viimeisen tukikohdan, naiskaartin puolustaman raatihuoneen välillä. Tapahtumia muistetaan Tampereella nyt näytelmissä.

Lisää »

Seppo Kääriäinen juurillaan: ”Nuorempi poliitikkoporukka on paljolti liian sypäkkää ja lyhytsäätöistä”

Seppo Kääriäisen kotitila sijaitsee Iisalmen Kirmankylässä. 
– Täällä ovat polut, kivet, pellot ja rannat tyystin tuttuja. Pysyvä yhteys synnyinsijoilleni on pitänyt jalat maassa isommissakin valtiollisissa tehtävissä.

Seppo Kääriäinen nauttii kotitilallaan hikisistä halkosavotoista. Iisalmessa jalostuvat ajatukset puolueen puheenjohtaja Juha Sipilästä, entisestä kumppanista Paavo Väyrysestä, maailman menosta ja tulevaisuudesta eduskunnassa.

Lisää »

Sivut