Rakkaudesta lukemiseen.

Hurstin ruoka-apu vaarassa loppua: "Pari kuukautta vielä pärjätään. Sitten on lopetettava toiminta."

Ruoan jonottaminen kadulla on nöyryyttävää. Inhimillisyys on kadoksissa, kun nälkäisiä ihmisiä seisotetaan jonoissa ulkona räntäsateesta tai pakkasesta välittämättä.

Jo 50 vuotta Suomessa avustustyötä tehneen Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n toiminta on vaakalaudalla. Raha-asiat ovat olleet tiukoilla ennenkin, mutta Hurstit kertovat, ettei tilanne ole koskaan ollut niin paha kuin nyt. Yhdistys pyörii lahjoitusvaroilla.

Lisää »

Kuukauden Apu-tonni: Kansainvälinen hiihtokoulu opettaa pakolaislapsia hiihtämään

Kansainvälisen hiihtokoulun hiihtovalmentajat Laura Liikanen (oik.) ja Simo-Viljami Ojanen sekä puheenjohtaja Inka Kärkkäinen ottivat Apu-tonnin vastaan. Kuvassa myös Maatullin ala-asteen oppilaat Zahraa- tyttö Irakista ja Liban Somaliasta.

Kansainvälinen hiihtokoulu kotouttaa pakolaislapsia opettamalla hiihtoa ja näyttää, että Suomen pimeässä ja pitkässä talvessa voi oikeasti tehdä kaikenlaista kivaa.

Lisää »

Lissun masennus olikin aivokasvain

Lissu keskittyy elämiseen, ei pelkäämiseen. – Magneettikuvissa pitäisi käydä kahdesti vuodessa kymmenen vuoden ajan, mutta minä en käy. En halua, että puolen vuoden välein elämäni pyörii vain magneettikuvien ympärillä.

Kolme pitkää vuotta läheiset lääkäreitä myöten luulivat, että Eeva-Liisa Inkinen kärsi masennuksesta. Sitten tuli ”musta perjantai”, joka mullisti elämän, mutta teki siitä myös paremman.

Lisää »

Sivut