Rakkaudesta lukemiseen.

Horoskooppi 8.–15.12.

Oinas 20.3.–19.4.: 
Oinaat ottavat ilon irti talviliikunnasta, lumi tuo tullessaan mielen kirkastumisen ja pikkujoulutunnelman. Viikon kohokohdat ajoittuvat 8.–10.12., pieni matka tai talvitapahtuma tuo vaihtelua harmaaseen arkeen. Huhtioinaat painivat joulukiireiden keskellä, vahvat mielipiteet eivät miellytä kaikkia. Kunnianhimoinen suorittaminen saa kuitenkin kiitosta ja olalletaputuksia, etenkin 8.–12.4. syntyneet ottavat onnistuneita riskejä.
Härkä 20.4.–20.5.: 
Toukohäristä 11.5. jälkeen syntyneet ovat vielä helisemässä työn paljouden kanssa. 19.12. saakka kestävä kestävyystesti kysyy hermoja ja sitkeyttä. Onneksi merkki saa kylpeä viikonlopun taivaallisessa tunnelmassa. 10.12. pikkujoulu, adventtijuhla tai perhejuhla avaa joulukauden tyylikkäästi. Ihmissuhteissa ilmenevä pieni kitka liittyy arjen kiireiden hoitamiseen. Kyky kuunnella ja keskustella pelastaa kuitenkin monelta riidalta.
Kaksonen 21.5.–20.6.: 
Toukokuisen kaksosen joulunalusvalmistelut ovat parhaimmillaan, lämmin aalto ihmissuhderintamalla innostaa pitämään glögi-iltoja tai pikkujouluja, myös romantiikka kukkii talven keskellä. Vaikka kesäkuinen kaksonen joutuu kokemaan pakollisen vauhdin hiljentämisen flunssan tai stressin vuoksi, mukavat jouluvalmistelut tempaavat mukaansa. Viikon tunnekylläisimmät päivät osuvat loppuviikolle 12.–14.12.
Rapu 21.6.–22.7.: 
Kesäkuinen rapu saa siivet selkäänsä ensi viikon puolella, tällä viikolla jouluvalmistelut jäävät työkiireiden ja arjen velvollisuuksien jalkoihin. Heinäkuisen ravun on syytä panostaa joululahjahankintoihin jo nyt, sillä ensi viikolla luvassa on enemmän arvaamattomia yllätyksiä. Laskupinon tai työrupeaman suhteen on järkevää tehdä pitkän tähtäimen suunnitelmia. Tunnekäyrä nousee mukavasti loppuviikon kohdalla 14.–15.12.
Leijona 23.7.–22.8.: 
Elokuinen leijona pääsee huokaisemaan helpotuksesta vasta ensi viikon puolella, tavaratalojen pitkät kassajonot tai myöhästyvä junaliikenne koettelevat kärsivällisyyttä. Viikon upeimmat planeettakuviot osuvat 8.–12.8. syntyneille. Joulunalusviikkojen hyvä onni kannattaa hyödyntää etenkin työn ja talouden saralla. Heinäkuinen leijona irrottelee tällä viikolla railakkaasti, pikkujoulujen parkettien partaveitset löytyvät näistä leijonista.
Neitsyt 23.8.–22.9.: 
Syyskuinen neitsyt tekee tarkkaa jälkeä, huikea työtahti ja halu onnistua tuottavat tulosta. 8.–13.9. syntyneet joutuvat loppuvuonna painimaan terveysongelmien kanssa, hyvinvointiin ja jaksamiseen on hyvä panostaa jo joulun alusviikoilla. Elokuisen neitsyen kiireet alkavat vasta ensi viikolla, 19.12. jälkeen joulunvalmistelut tuntuvat jäävän viime tinkaan. Romantiikan saralla on hiljaista ja tunnelma lämpenee vasta tammikuun puolella.
Vaaka 23.9–22.10.: 
Ota ihmeessä vastaan kutsu pikkujouluun, ystävien illanviettoon tai marttakerhon jouluvalvojaisiin. Elät loppuvuoden hehkeintä sosiaalista jaksoa ja siihen kuuluu muutama ylimääräinen jouluglögi ja mukava puheensorina hauskassa seurassa. Jos olet lokakuinen vaaka, panosta pakettien valmisteluun ja työrupeaman loppurutistukseen. 19.12. jälkeen on pakko luopua huikeasta energiamäärästä. Laiskottelu ja lepäily vievät joulun alla voiton.
Skorpioni 23.10.–21.11.: 
Lokakuinen skorpioni tarvitsee paljon huomiota, lämpöä ja huolenpitoa. Ystäväpiirissä on silti hyvä karsia jyvät akanoista, turhan hankalat ja energiaa syövät läheiset on hyvä osata työntää suosiolla syrjemmälle. Marraskuisten loppuvuoden työprojekti alkaa olla loppusuoralla, epämiellyttävät yllätykset teettävät ylimääräistä työtä. Skorpionin kuuluisa piikki on ahkerassa käytössä, läheisten manipulointi kapsahtaa lopulta omaan nilkkaan.
Jousimies 22.11.–21.12.: 
Kaikki jousimiehet eivät ota Aku Hirviniemen tai Jani Toivolan tapaan virkavapaata tai taukoa työstä, mutta pysähdys ja oman itsen kuuntelu olisi loppuvuoden kohdalla paikallaan. Joulukuinen jousimies saa tukea päätöksilleen, kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tavoittelu pakottaa luopumaan energiaa syövistä asioista, ihmisistä tai elämäntavoista. Marraskuisille viikko on sosiaalisempi, kulttuuririennot ja pienet matkat ovat mahdollisia.
Kauris 22.12.–20.1.: 
Kauriin viestintäviikot ovat juuri parhaimmillaan, uudet ajatukset ja ideat sinkoilevat villisti, yrittäjän joulumyynti käy kiivaana. Suurten jouluhankintojen suhteen kannattaa laittaa tuulemaan, sillä 19.12. jälkeen pankinjohtaja tai lainanantaja tuntuu olevan huonosti tavoittavissa. Ihmissuhderintamalla on joulukuun alun jälkeen hiljaista, sinkkukauris ei innostu romantiikasta, mutta innostuu vaihtamaan ajatuksia samanmielisten kanssa.
Vesimies 21.1.–18.2.: 
Vesimiehen tunnistaa hikikarpaloista otsalla ja vauhdikkaasta menotyylistä. Etenkin helmikuisen vesimiehen loppuvuoden tekemisen into ja tarmo on pilvissä. 7.–11.2. syntyneillä hyvän onnen viikot suosivat bonuksia ja palkankorotuksia, osaa onnistaa arvonnoissa tai uhkapeleissä. Merkissä liikkuva Venus suosii tammikuisten joulunvalmisteluja, pienen tuhlailun ja herkuttelun keskellä myös romantiikka nostaa päätään.
Kalat 19.2.–19.3.: 
Helmikuisten vuoden energiapommi odotuttaa ensi viikkoon, tällä viikolla rutiinien pyörittäminen on vielä pakollista. Vanhat tavat tai tottumukset kaipaavat tuuletusta, kaavoihin kangistuminen saa kritiikkiä lähipiirissä. Maaliskuiset kalat joutuvat loppuvuoden flunssa-aallon keskelle ja etenkin 8.–13.3. syntyneet eivät pääse pälkähästä ilman tehokkaita hoitoja ja tärkeää lepojaksoa. Tammikuun työkiireisiin on syytä ladata akkuja jo nyt.