Rakkaudesta lukemiseen.

Horoskooppi 7.–13.12.

Oinas 20.3.–19.4.: 
Jos liikut vielä alkuviikosta tulisilla hiilillä, löysää tahtia viimeistään 9.12. jälkeen. Joulutunnelma kohoaa mukavasti, ja viikonloppuna on aikaa levätä sekä nauttia lasten tai lastenlasten läsnäolosta. Mukava glögi-ilta ystävien kanssa tai romanttinen matka sopii loppuviikon kulkuun, Venus hellii merkkiäsi joulun alusviikoilla. Pikkujouluissa vahva glögi saa oinaan harvinaisen avoimeksi.
Härkä 20.4.–20.5.: 
Joulunaluskiireet koskevat tänä vuonna enemmänkin huhtikuisia härkiä, ylityötunnit tai yllättävät velvollisuudet harmittavat. 9.12. jälkeen alkava projekti ei anna tilaa laiskottelulle. Toukokuinen härkä saa tuhlattua rahansa tehokkaasti jouluostoksilla. 5.–10.5. syntyneet osaavat hyödyntää kädentaitojaan tai muita osaamisalueitaan, taloustilanne kohenee oman aktiivisuuden myötä.
Kaksonen 21.5.–20.6.: 
Aivan merkin lopulla syntyneiden kannattaa jo suunnata katse joulun jälkeiseen aikaan. Elämän haasteet on tehty voitettaviksi, ja helpompi elämänjakso odottaa nurkan takana. Loppuvuoden kulkua avittanut energia-aalto laimenee merkin osalta 9.12. jälkeen, aamuheräämiset tai rankat ponnistelut tuntuvat jo loppuviikolla ankeilta. Postilaatikosta putoaviin laskuihin kannattaa varautua ennakolta.
Rapu 21.6.–22.7.: 
Tuuli kääntyy paremmaksi merkin osalta 9.12., kesäkuinen rapu saa kaipaamaansa tukea toimiinsa jo tämän viikon aikana. Myös heinäkuun ensimmäisellä viikolla syntyneiden joulunalusviikoissa on hohtoa, upea matka tai tapahtuma on odotettu asia. Monen ravun sosiaalinen elämä on rauhallista, koti-illat läheisten seurassa tuntuvat parhaalta vaihto­ehdolta.
Leijona 23.7.–22.8.: 
Viikko alkaa merkin osalta hohdokkaasti, ajanjakso 7.–8.12. lupaa tunnekylläisiä hetkiä. Heinäkuisen ravun viikon kulkuun ilmaantuu kuitenkin ärsykkeitä, joista ei pääse ärähtämättä eroon. Jos auto jättää tien poskeen tai tietokone tilttaa, syy ei välttämättä ole muissa. Elokuinen leijona panostaa ihmissuhteisiinsa, joulunalusviikoilla on aikaa keskittyä ystävyyteen tai romantiikan vaalimiseen.
Neitsyt 23.8.–22.9.: 
Elokuinen neitsyt saa kaipaamaansa apua ja tukea loppuvuoden kulkuun, omien töiden ohessa muiden sotkujen ja solmujen selvittely harmittaa. Koko merkin osalta viikonloppu 9.–11.12. muodostuu viikon kohokohdaksi. Matka, vapaa-ajan harrastus tai talvitapahtuma antaa mahdollisuuden irrottautua arjesta. Sovitut asiat ja lupaukset pettävät tällä viikolla, keskity huolellisuuteen.
Vaaka 23.9–22.10.: 
Näytönpaikkasi työrintamalla päättyy 9.12., pääset hengittämään talvi-ilmaa selkeästi leppoisemmissa tunnelmissa. Viime viikkoina podettua migreeniä tai stressiä on nyt aika lievittää levon merkeissä. Etenkin lopuviikolla, 11.–13.12. on jo merkin osalta lupaava. Ovella kolkutteleva seitsenvuotiskriisi näkyy syyskuisen vaa’an joulunalustoimissa, rahaa on vähemmän tai terveys oikuttelee.
Skorpioni 23.10.–21.11.: 
Toimintapommi Mars saapuu merkkiisi 9.12., tunnetko luissa ja ytimissä painetta toimia? Onko elämässäsi meneillään jakso, jossa energiasi hajaantuu moneen suuntaan? Otat ehkä enemmän riskejä ja pidät yllä vauhtia, joka altistaa nilkan nyrjähdyksille. Lokakuinen skorpioni joutuu näyttämään taitonsa työrintamalla, liikunnallinen skorpioni on loppuvuodesta oikea tarmonpesä.
Jousimies 22.11.–21.12.: 
Olet huomion ja seuraelämän keskipisteessä. Pikkujoulukausi on osaltasi parhaassa vauhdissa, ja vaikka juhlia ei ilmaantuisikaan, ihana visiitti ystävän tai lastenlasten luona ajaa asiansa. Romantiikannälkäinen jousimies onnistuu löytämään oikean ajan ja paikan toimilleen, sinkuille ilmaantuu mielenkiintoista seuraa. Venus hellii merkkiä aina 25.12. saakka, nauti lämpimistä ihmissuhteista.
Kauris 22.12.–20.1.: 
Joulukuisella kauriilla on täysi tohina päällä, etenkin 9.12. jälkeen joulunalusviikot täyttyvät mukavista velvollisuuksista. Omaan terveyteen ja jaksamiseen on syytä panostaa, seitsenvuotiskriisi kun kolkuttelee ovella jo ennen vuoden vaihtumista. Tammikuinen kauris joutuu jarruttelemaan levottomuuttaan. Muutoksen tarve jyllää sisuskaluissa eikä anna rauhaa ennen toimenpiteitä.
Vesimies 21.1.–18.2.: 
Vesimiehen muuten tasaiseen ja leppoisaan loppuvuoden kulkuun ilmaantuu säröjä, jotka vaativat hiomista. Pienet asiat ärsyttävät tammikuisia enemmän kuin tavallisesti, ja lähipiiristä löytyy myös hermoja koettelevia yksilöitä. Helmikuisilla on enemmän pikkujoulutunnelmaa, ystävät ja yhteisöt kokoontuvat vaihtamaan ajatuksia. Mukavan sosiaalinen jakso kestää vielä joulupäivään saakka.
Kalat 19.2.–19.3.: 
Kellon viisari osoittaa tarmokkaalla tavalla merkkiin, on aika toimia. Rästissä olevat tehtävät niin kotona kuin työpaikallakin hoituvat kiitettävästi, vauhtiin päästyään kala ei edes halua hiljentää tahtia. Erityisesti helmikuinen kala on ennen joulua pitelemätön. Maaliskuisen kalan kannattaa panostaa pitkän tähtäimen suunnitelmiin, vuoden alkuun osuva mahdollisuuksien suma on hyvä hyödyntää ajoissa.