Horoskooppi 18.–24.12.

Oinas 20.3.–19.4.: 
Oinaan jouluvalmistelut jäävät viime tinkaan, työn yhdistäminen arjen velvollisuuksiin on vaikeaa aikapulan vuoksi. Onneksi apujoukot ovat tänä jouluna liikkeellä, ja tehtävien jakaminen sujuu mallikkaasti. 11.–14.4. syntyneet ovat tänä vuonna olleet kilttejä, sillä joululahjapaketit ovat erityisen isoja. Huhtikuun ensimmäisen viikon oinaan on syytä rauhoittaa tuhlaamista joulun alla. Oinaan aattoilta sujuu rauhallisissa merkeissä.
Härkä 20.4.–20.5.: 
Kuunvaihteessa syntyneet sekä toukokuun ensimmäisen viikon härät joutuvat tekemään kompromisseja ajan suhteen, sillä jouluvalmisteluiden ohessa on paljon keskeneräisiä, hoitamattomia asioita. Härkä saa tänä jouluna kuitenkin erityisen hempeän joulutunnelman, perhejuhla tai isompikin sukujuhla herättää vanhoja muistoja. Vastarakastuneille joulun ajasta on tulossa erityisen tunteikas, aattoillassa on myös paljon romantiikkaa.
Kaksonen 21.5.–20.6.: 
Ennen 7.6. syntyneet ovat melkoisia tehopakkauksia joulunalusviikolla, leivonta, siivous tai lahjavalmistelut tapahtuvat tohisten. Aivan merkin alkupäässä syntyneet siirtyvät 23.12. lähtien seitsenvuotiskriisin keskelle, joten joulutunnelma voi kärsiä ongelmien pyörittelystä. Muutoin merkille osuu rauhallinen ja tyyni joulutunnelma. 11.–15.6. syntyneillä lahjapaketit ovat tänä jouluna poikkeuksellisen muhkeita.
Rapu 21.6.–22.7.: 
Koti- ja perhekeskeiselle ravulle joulu on aina täynnä suuria tunteita. Herkimmin joulun tuloon valmistautuvat kesäkuun lopun ravut, perinteet ovat erityisen tärkeitä. Heinäkuun ensimmäisen viikon ravut elävät joulun peilaten tuntemuksiaan läheisiin. Luvassa on siis rapumaiseen tapaan melkoinen tunteiden kirjo. Myös pettymykset ovat ravulle mahdollisia, joku ei saavukaan joulun viettoon tai vanhat asiat nousevat käsittelyyn jouluna.
Leijona 23.7.–22.8.: 
Jos leijona osaa tällä viikolla kanavoida energiansa oikein, hän voi olla mitä hyväntuulisin, aikaansaavin ja jellonamaisen miellyttävä ympäristölleen. Osa ei hallitse Mars-energiaa oikealla tavalla, ja siksi joulukiire aiheuttaa stressiä ja pahantuulisuutta. Joulu ei ole leijonalle sosiaalinen seurapiiritapahtuma, osa nauttii yksinolosta ja vetäytymisen mahdollisuudesta, osa pitää rauhallista ja levollista perhejuhlaa mukavimpana vaihtoehtona.
Neitsyt 23.8.–22.9.: 
Neitsyt saa nauttia harvinaisen mukavan taivaankannen läsnäolosta joulunalusviikolla. Työt ja jouluvalmistelut tulee tehtyä tehokkaasti, ja hyvä tiimihenki avittaa lopputuloksen saavuttamisessa. Joulunviettoon voi lähteä ilman tekemättömän työn painetta. Mukava planeettakuvio seuraa syyskuisia joulun välipäivien ja uudenvuoden yli, upea joulutunnelma ja erityisesti lämpimät ihmissuhteet nostavat juhlamielen korkealle.
Vaaka 23.9–22.10.: 
Ennen 7.10. syntyneet nauttivat joulunalusvalmisteluistaan ja siitä vauhdista, jolla kaiken saa tehtyä. Lokakuun ensimmäisen viikon vaa’at ovat kuitenkin puun ja kuoren välissä, sillä paineet kaiken hoitamiseen jäävät paljolti omille harteille. Flunssan, työstressin tai ihmissuhdekiemuroiden keskellä tasapainoilevat saavat tehdä hartiavoimin töitä mukavaan jouluun. Merkin loppupäässä syntyneillä joulu on levon ja rauhoittumisen tyyssija.
Skorpioni 23.10.–21.11.: 
Skorpionit saavat hyvästellä 23.12. kaksi ja puoli vuotta kestäneen seitsenvuotiskriisin, vaikka 19.–22.11. syntyneet tähän joutuvatkin vielä 2015 kesällä palaamaan. Joulu siis tulee huomattavasti kepeämmissä tunnelmissa kuin kaksi edellistä. Vaikka joulunaluskiire painaakin marraskuun ensimmäisen viikon skorpioneja vahvimmin, on jouluaattoon mahdollista rauhoittua ilman perheriitaa tai rakkausepisodia.
Jousimies 22.11.–21.12.: 
Jousimiehen joulunalusviikko alkaa mukavalla kotipuuhalla, lahjavalmistelut ja siivoushetket ovat kiivaimmillaan 20.–21.12. Aivan merkin alkupäässä syntyneet siirtyvät omiin seitsenvuotispohdintoihinsa 23.12., joten joulun vietossa voi olla ylimääräistä vakavahenkisyyttä. Muutoin jousimies ottaa joulun vastaan rauhallisesti, etenkin 12.–15.12. syntyneillä on tänä jouluna erityisen mukavia joulupaketteja ja pieniä yllätyksiä.
Kauris 22.12.–20.1.: 
Kauriin mukavimmat joulukiireet osuvat juuri aaton alle, 22.–23.12. Lasten tai lastenlasten kanssa puuhailu ja joulun valmistelu nostaa sisäisen lapsen esiin. Kauriilla on erityisen sosiaalinen joulunaika, joka ulottuu tammikuisten osalta aina uudenvuoden juhliin saakka. Merkissä liikkuva Venus saa kireimmänkin tunnelman katoamaan ja vanhat kaunat unohtumaan. 2.–6.1. syntyneiden elämänmuutokset näkyvät myös joulun vietossa.
Vesimies 21.1.–18.2.: 
Vesimies pääsee 23.12. eroon seitsenvuotiskriisinsä aiheuttajasta, helpottuneet tunnelmat siivittävät joulun viettoa. Kuunvaihteessa ja helmikuun ensimmäisellä viikolla syntyneet ovat melkoisia tehopakkauksia ja ehtivät tehdä kaiken ajoissa. Jouluaatolle osuva tunnelmalataus jatkuu ihanasti tapaninpäivään saakka. Moni vesimies haluaa kuitenkin rauhoittua joulunviettoon ilman sen suurempaa sukujuhlaa tai sosiaalista hässäkkää.
Kalat 19.2.–19.3.: 
Kalat siirtyvät 23.12. seitsenvuotiskriisin keskiöön, ja aivan merkin alkupäässä syntyneet ovat loppuvuoden juhlien aikaan joko täystyöllistettyjä tai muutoin stressin uuvuttamia. Joulun ja uudenvuoden aikaan on hyvä muistaa levätä. Muutoin kalan merkkiin osuu kevyen tunnelmallinen joulu, joka huipentuu aaton jouluperinteiden ylläpitämiseen. Rakastuneelle kalalle on luvassa erityisen intohimoinen ja romanttinen joulunaika.