Rakkaudesta lukemiseen.

Horoskooppi 16.–22.6.

Oinas 20.3.–19.4.: 
Suurin osa oinaista elää alkukesästä hiljaista välivaihetta, joka ei päästä vielä lomatunnelmaan. Työn raskaan raataminen ei tunnu sekään omimmalta, ystävät tuntuvat kaikkoavan omiin askareisiinsa. Huhtikuun ensimmäisellä viikolla syntyneiltä löytyy eniten kärsivällisyyttä rikkaruohojen kitkemiseen, 12.–16.4. syntyneillä on hankaluuksia sietää yksitoikkoisia ja pitkästyttäviä rutiineja, elämä vaatii hieman seikkailumieltä.
Härkä 20.4.–20.5.: 
Juhannuksen lähestyminen tietää 12.5. jälkeen syntyneille stressiä, työt pitää saada valmiiksi ennen kesälomaa ja läheiset vaativat huomiota enemmän kuin normaalisti. Myös parisuhteessa paukkuu ja rätisee. Huhtihärällä on huomattavasti leppoisampaa, seuraelämän vilkas jakso suosii naistentansseja tai marttakerhon kesätapahtumia. Toukokuun ensimmäisellä viikolla syntyneille osuu unelmaloma, matka tai odottamaton onnenpotku.
Kaksonen 21.5.–20.6.: 
Merkin loppupäässä syntynyt kaksonen saa vielä aivan alkuviikolla nauttia Venuksen sulokkuudesta, mutta 17.6. jälkeen laiskottelu ja herkuttelu väistyy arjen tieltä. Jos kesäkuun alku oli täynnä ystävätapaamisia, sukulointia ja romantiikan herättelyä, tämä viikko siirtää ajatukset tekemättömien töiden pariin. Juoksevien asioiden hoitamisessa kaksonen on lyömätön, ennen juhannusta hoituvat sekä omat että perheen arjen velvoitteet.
Rapu 21.6.–22.7.: 
Alkuviikko on merkin osalta vielä tasainen ja arjen pyöritys sujuu rutiinilla. Kesän edetessä ravun menojalka alkaa kuitenkin vipattaa, syntymäpäiväjuhlat ovat osalla erityisen lämminhenkiset. Kesä käynnistyy täydellä tohinalla 17.6., kun viehkeä Venus saapuu merkkiin. Kesäkuisilla lomatunnelma on korkeimmillaan jo ennen juhannusta, heinäkuiset saavat odotella kesän parhaita planeettakuviota juhannuksen jälkeisiin viikkoihin.
Leijona 23.7.–22.8.: 
Kun moni muu merkki tuntuu jo intoutuvan kesähelteistä ja auringonpalvomisesta, leijona jarruttelee vielä vauhtiaan. 13.8. jälkeen syntyneiden kesäprojekti on vielä pahasti kesken ja vaatii läsnäoloa, rannalla makoilusta voi tässä vaiheessa kesää vain unelmoida. Kesäromantiikkaa on tarjolla vasta heinäkuun puolella, sinkkuleijona virittelee verkkojaan jo kesäkuun puolella. Seuraelämän hiljaisuus pakottaa leijonan luolastaan.
Neitsyt 23.8.–22.9.: 
Katse kohdistuu tällä viikolla 3.–9.9. syntyneisiin, joille alkukesä on ollut monella tapaa menestyksellinen. Näytön paikka vaatii kuitenkin aktiivista läsnäoloa ja tiukkaa työrytmiä, osalla reistaileva terveys vaatii toimenpiteitä. Elokuiset nauttivat jo täysin rinnoin Suomen suven ihanuudesta, kesälomatunnelmat ovat korkealla. Syyskuisilla on edessään historiallisen hieno kesä, eksoottinen matka on hyvä suunnitella huolellisesti.
Vaaka 23.9–22.10.: 
Vaaka jää hieman planeettakuvioiden katveeseen ja siksi alkukesä voi tuntua enemmän muiden tukihenkilönä toimimiselta, omat toiveet ja odotukset jäävät selvästi taka-alalle. Ilon aiheet löytyvät pienistä matkoista, kesämökin kunnostuksesta tai lukuinnostuksesta. Kirjasto tai kirjakauppa pitää etenkin lokakuiset toimeliaina, osa innostuu netin keskusteluryhmistä. Kesälomalaisten lomatunnelmat paranevat heinäkuun puolella.
Skorpioni 23.10.–21.11.: 
Jos lokakuinen skorpioni ottaa ilon irti laiskottelusta ja herkuttelusta, marraskuinen ei kykene kiireiltään samaan. Merkissä liikkuva toimintapommi Mars on 14.11. jälkeen syntyneiden kesäpiiskuri, suuri työmäärä ei anna mahdollisuutta pysähtymiseen. Skorpionin sosiaalinen elämä vilkastuu mukavasti juhannuksen alla, pientä ihastuksenpoikasta on myös jännittävästi ilmassa. Jäätelökesä on rakastuneen osalta parhaimmillaan.
Jousimies 22.11.–21.12.: 
Merkin loppupäässä syntyneille alkukesän kulku on inspiroiva, kesän kulttuurielämykset tai matka jalkapallon EM-kilpailuihin antaa mahdollisuuden irrottautua arjesta. Muilla joulukuisilla on kesän kulkua ajatellen paljon suunnitelmia ja odotuksia, mutta tiukka taloustilanne, reistaileva terveys tai suuri työmäärä ei anna tarpeeksi liikkumatilaa. Marraskuisilla on tasaisen tappavaa, heinäkuun suhdekiemurat lupaavat enemmän toimintaa.
Kauris 22.12.–20.1.: 
Kauris pääsee toteuttamaan omia toiveitaan ja kesähaaveitaan muidenkin edestä. Etenkin 6.–10.1. syntyneet unohtavat rajoituksensa ja antavat seikkailumielelle valtaa. Eksoottinen loma tai innostava kesäkurssi vie mennessään. Sosiaalinen akseli aktivoituu heti alkuviikosta, kauris viipyy terassilla ja rannalla hyvässä seurassa. Juhannussuunnitelmissa on hyvä ottaa huomioon ystävät tai sukulaiset, yksinäiset koti-illat on syytä unohtaa.
Vesimies 21.1.–18.2.: 
Helmikuinen vesimies pääsee tyylikkäästi juhannukseen napakan aikataulun tai selkeän suunnitelman myötä, kaoottisuus ja epäselvyys tekee kiukkuiseksi. Tunnepuolella nostetta on luvassa vasta ensi viikon puolella, romantiikka ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa kesää erityisemmin kukoista. Helmikuisen vesimiehen viikon ilon hetket löytyvät innostavasta divarilöydöstä tai opinnoista, osalla Skepsiksen kesäkokouksesta.
Kalat 19.2.–19.3.: 
Jos kesäkuun alkupuoli oli hieman raskassoutuinen, tämä viikko tuo jo etenkin helmikuisille mukavampaa ajateltavaa. Seuraelämän aktiviteetit nostattavat tunnelmaa, kesälomalaisilla lepo ja hyvä uni saa hormonit hyrräämään. Maaliskuisten energiakäyrä nousee kesän edetessä, toimintaviikot jatkuvat elokuun alkuun saakka. Tunnekäyrä lähtee nousuun vasta juhannuksena, tällä viikolla on mukava käpertyä kesäkirjan pariin.