Rakkaudesta lukemiseen.

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi pahoinpideltiin Washingtonissa keskellä kirkasta päivää

Kuva: Kirsi Tuura

Tuntematon mies kävi Koutaniemen kimppuun

Tunnettu ja palkittu suomalaiskuvaaja Meeri Koutaniemi kertoo Facebookissa joutuneensa yllättävän väkivallanteon kohteeksi. Yhdysvalloissa päivityksensä mukaan kuukauden ollut Koutaniemi oli lenkillä, kun vastaantulija kävi täysin yllättäen kimppuun.

Kuukausi jenkeissä päättyi raivoon kadulla. Lenkillä juostessani vastaantuleva mies löi nyrkillä lujaa suoraan rintaan ja henkitorveen. Olin lähdössä perään, kunnes tajusin, että tässä voi käydä paljon pahemmin. Mikä suunnaton turhautuminen ja raivo nousee tunteesta, ettei voi puolustautua. Suosituksia itsepuolustulajeista/kursseista Helsingissä? #äitiopetaminutlyömään #keskelläkaunistapäivää

 

Päivityksen kommenteissa Koutaniemi saa tukea ja kannustusta sekä pyytämiään vinkkejä itsepuolustuslajeista. Esimerkiksi juontaja Maria Veitola suosittelee hänelle thainyrkkeilyä. Koutaniemi uskoo, että treenaus olisi auttanut häntä tilanteessa:

Mä olisin voinut väistää sen nyrkin, jos mulla olisi parempi reagointikyky. On myös hyvin todennäköistä, että kohtaan väkivaltaa, koska työskentelen niin konflikti-kuin suurkaupunki-, jengi- ja slummialueilla. Mikään ei takaa turvallisuutta, mutta jos riskiä lyödyksi, ryöstetyksi tai raiskatuksi voi vähentää, se kannattaa.

 

Koutaniemi kertookin aloittavansa jonkin lajin jo ensi viikolla. Hän sanoo myös olevansa jo koneessa matkalla kotiin puolisonsa Sami Yaffan luo:

Kiitos kaikille viesteistä ja hyvistä ehdotuksista! Aloitan jonkun lajin jo ensi viikolla. Toivotaan, että itsepuolustus otetaan osaksi koulujärjestelmää. Nyt oon koneessa, ja taakse jää tämä suurvalta. Matkalla kotiin, missä odottaa Sami.

 

Lue lisää:

Meeri Koutaniemi taistelee kuvien avulla ihmisoikeuksien puolesta

Juttua muokattu 14.2. kello 9.15: Otsikkoa muokattu

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Oheisen kysymyksen on tarkoitus estää roskaposti.