Rakkaudesta lukemiseen.

Huippumiehitys Mannerheim-oopperaan

Waltteri Torikka on Mannerheim kesällä 2017.

Ilmajoen Musiikkijuhlien Mannerheim-oopperan nimiroolia laulaa kesällä 2017 Waltteri Torikka, keskeisissä naisrooleissa nähdään Johanna Rusanen-Kartano ja Essi Luttinen.

Ilmajoen Musiikkijuhlien suursatsaus Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlien kunniaksi on kesällä 2017 nähtävä Mannerheim-ooppera, tarina Carl Gustav Mannerheimista ja hänen elämästään. Libreton ovat kirjoittaneet kirjailija Laila Hirvisaari ja tyttärensä, kirjailija, Avun toimittaja Eve Hietamies

Oopperan säveltää Tuomas Kantelinen, ja sen ohjaa Tuomas Parkkinen, jonka edellinen Ilmajoen-ohjaus oli talvisotaooppera Taipaleenjoella.

Nimiroolissa nähdään koko kansan Tähdet, tähdet -kilpailussa valloittanut baritori, vuonna 1984 syntynyt Waltteri Torikka. Hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2012 ja debytoi Suomen Kansallisoopperassa jo vuonna 2009 Leevi Madetojan oopperassa Pohjalaiset. Mannerheimina hän laittaa itsensä suurennuslasin alle, onhan vuonna 1951 kuolleesta Mannerheimista riittänyt puhetta. Ja riittää yhä! 

Torikan rinnalla, keskeisissä naisrooleissa nähdään vuonna 1971 syntynyt sopraano Johanna Rusanen-Kartano ja vuonna 1978 syntynyt mezzosopraano Essi Luttinen.

Libreton tekijät Laila Hirvisaari ja Eve Hietamies eivät kuvaa kansallista ikonia, vaan miestä ja hänen tunteitaan.

- Ooppera sukeltaa Mannerheimin sielun syvyyksiin, hänen tunne-elämäänsä. Emme julista ainoaa ja oikeaa totuutta Mannerheimista, vaan kerromme oman käsityksemme hänen tunne-elämästään ja kokemuksistaan, he sanovat.

teksti Liisa Talvitie

Kuva(t): Kari Kaipainen

2 Kommentit:

Hmm

Hienoa että oopperan ympärille saadaan populaaria hypeä, mutta Mannerheim? Mannerheimistä aiheena tulee mieleen helmikaulanauhaiset naiset ja pukuun pukeutuvat miehet - eli juuri se sama jo nuorena vanha yleisö, joka tavan vuoksi oopperaan muutoinkin menee, koska se on porvarillinen ja konservatiivinen taidemuoto. - Vai uskotaanko, että tällä houkutellaan jääkiokkopellaajia mallivaimoineen katsomoon?

kulttuuria kuten muukin musiikki/teatteri

Mannerheimin ensi-illan lähestyessä, on hienoa, että ooppera on syntynyt Suomen 100-vuotisjuhlavuodeksi ja sitä on tehty innolla, ammattitaidolla ja jokainen ensi-iltaa odottaen, siitä muodostuu yleisölle annettava koskettava,musiikillinen kokemus,tarina ja musiikkielämys. Ooppera ei ole korkeakulttuuria pelkästään. Ooppera on taidemuoto kuten musikaali tai näytelmä,johon sisältyy teatteria, näyttelemistä,upeaa,kaunista musiikkia. Kuka tahansa voi mennä kuuntelemaan oopperaa kuten voi mennä konserttiinkin. Kannattaa ottaa selvää asioista ennenkuin esittää omituisia käsityksiään koko kulttuurimuodosta (yllä oleva teksti).

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Oheisen kysymyksen on tarkoitus estää roskaposti.